Ayten Ertekin’lerin Lüks Villada 7 Yıl Süren Emek Sömürüsü Ortaya Çıktı

Silivri’de lüks bir villada sigortasız çalıştırılan Ahmet Kalaycık’ın adalet arayışı ve kaçak yapıların yıkım süreciyle ilgili ayrıntılar.

Ayten Ertekin’lerin Lüks Villada 7 Yıl Süren Emek Sömürüsü Ortaya Çıktı
Yayınlama: 23.07.2024
Düzenleme: 23.07.2024 23:49
34
A+
A-

Silivri’nin Semizkumlar Mahallesi’nde villaların bakım, onarım ve temizlik işlerini yapan Ahmet Kalaycık, yedi yıl boyunca sigortasız çalıştırıldığını işten çıkarılınca öğrendi. Erken emeklilik hayalleri suya düşen Kalaycık, hakkını aramak için mahkemeye başvurdu.

Lüks Villada Sigortasız Çalıştırma İddiası

İddiaya göre, Silivri’de değeri yaklaşık 1 milyon dolar olan lüks bir villada bakım, onarım ve temizlik işleri yapan Ahmet Kalaycık, yedi yıl boyunca sigortasız çalıştırıldı. İşten çıkarıldıktan sonra SGK’ya başvuran Kalaycık, sigortasının hiç yatırılmadığını öğrendi ve işvereni dava etti. Kalaycık, avukatını değiştirdikten sonra davadan çekilmesi için tehdit telefonları aldığını belirtti. Bu tehditlere rağmen davasından vazgeçmeyen Kalaycık, sigortasız çalıştırıldığı için erken emeklilik hayallerinin gerçekleşmediğini ifade etti. Sigortası yatırılmış olsaydı, 2023 yılından itibaren erken emekli olabileceğini söyledi.

Kaçak Villada Hukuki Süreç

Kaçak eklentilere sahip üç katlı villanın en üst katının ve havuzunun kaçak olduğu, yapılan şikayet üzerine havuzun kapatıldığı öğrenildi. Villanın tapu sahibi Ayten Ertekin hakkında, Silivri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak kat ve eklentiler için yıkım kararı verildi. 2013 yılında Silivri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ertekin, imar kanununa aykırı yapılaşma nedeniyle yüksek para cezasına çarptırıldı. Silivri Başsavcılığı, kararın kesinleşmesinden itibaren beş yıl içinde kasıtlı bir suç işlenmesi halinde kamu davası açılmasına karar verdi.

“Erken Emeklilik Hayalim Suya Düştü”

Sigortasız çalıştırılan Ahmet Kalaycık, “2011 yılında çalışmaya başladım ve 2017 yılının Ağustos ayına kadar çalıştım. Sigortamı yapmamışlar. İsmet Ertekin ile sözleşmemiz vardı ve 1100 TL maaşla çalıştım. 2017’de işten çıkarıldığımda SGK’ya gittim ve sigortamın olmadığını öğrendim. Mahkemeye başvurdum ve dava sürecinde tehdit edildim. Sigortasız çalıştığım için erken emeklilik hayalim gerçekleşmedi” dedi.

Kaçak Villanın Yıkım Süreci

Öte yandan, 2018 yılında Silivri Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde usulsüz evrak düzenlenmesi nedeniyle yıkımın durdurulduğu iddia edildi. Ancak, 2024 yılında gelen bir şikayet üzerine Ankara Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Silivri Kaymakamlığı devreye girdi. Silivri İmar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kaçak villanın hala neden yıkılmadığı konusunda bakanlığın hesap sorduğu belirtildi. Semizkumlar Mahallesi’nde bulunan ve Ertekin ailesine ait olan milyon dolarlık kaçak villanın yakında yıkılması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.